Šiandien noriu pasidalinti vienos itin gradžios, lengvai pagaminamos ir nekaloringos (100 gramų šios sriubos - vos 26 kcal!) sriubos receptu.
Sriubai paruošti reikės:
vištienos (tinka bet kokios vištos dalys - šlaunelės, krūtinėlė, sparneliai);
8 puodelių vandens;
1 v.š. druskos;
2 didelių svogūnų;
4 česnako skiltelių;
1 poro;
2 morkų.
Gaminimo eiga:
Vištieną sudėti į puodą. Odelės nulupti nereikia, nes ji suteiks sriubai papildomo, intensyvesnio, sodresnio skonio. Kaip minėjau, tinka bet kokios vištos dalys - aš naudojau ketvirčius.
Vištieną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, įdėti vieną valgomą šaukštą druskos.
Pradedant sriubai virti, sumažinti ugnį ir nugriebti iškylančias putas bei riebalus.
Vištienai jau gerokai apvirus sudėti supjaustytus svogūnus bei nuluptas, tačiau nepjaustytas česnako skilteles bei griežinėliais supjaustytas morkas. Šiek tiek vėliau suberti ir griežinėliais supjaustytus porus. Svarbu daržovių į sriubą nesudėti per anksti, kad jos nepervitų
Maždaug po 30-40 minučių nuo sriubos virimo pradžios (priklausomai nuo naudojamų vištienos dalių bei puodo, kuriame verdama sriuba) išvirusią vištieną išimti, nulupti odelę, mėsą suplėšyti ir vėl sudėti į sriubą. Mėsos turėtų būti maždaug du puodeliai. Man, atskyrus vištieną nuo kaulų ir odos, gavosi apie 180 gramų mėsos.
Štai ir viskas - labai nesudėtingas, tačiau tikrai skanus ir sotus patiekalas :)
vištienos (tinka bet kokios vištos dalys - šlaunelės, krūtinėlė, sparneliai);
8 puodelių vandens;
1 v.š. druskos;
2 didelių svogūnų;
4 česnako skiltelių;
1 poro;
2 morkų.
Gaminimo eiga:
Vištieną sudėti į puodą. Odelės nulupti nereikia, nes ji suteiks sriubai papildomo, intensyvesnio, sodresnio skonio. Kaip minėjau, tinka bet kokios vištos dalys - aš naudojau ketvirčius.
Vištieną užpilti šaltu vandeniu, kad apsemtų, įdėti vieną valgomą šaukštą druskos.
Pradedant sriubai virti, sumažinti ugnį ir nugriebti iškylančias putas bei riebalus.
Vištienai jau gerokai apvirus sudėti supjaustytus svogūnus bei nuluptas, tačiau nepjaustytas česnako skilteles bei griežinėliais supjaustytas morkas. Šiek tiek vėliau suberti ir griežinėliais supjaustytus porus. Svarbu daržovių į sriubą nesudėti per anksti, kad jos nepervitų
Maždaug po 30-40 minučių nuo sriubos virimo pradžios (priklausomai nuo naudojamų vištienos dalių bei puodo, kuriame verdama sriuba) išvirusią vištieną išimti, nulupti odelę, mėsą suplėšyti ir vėl sudėti į sriubą. Mėsos turėtų būti maždaug du puodeliai. Man, atskyrus vištieną nuo kaulų ir odos, gavosi apie 180 gramų mėsos.
Štai ir viskas - labai nesudėtingas, tačiau tikrai skanus ir sotus patiekalas :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą