Prieš keletą dienų pirmą kartą nusipirkau sojų varškės - tofu. Labai nekantravau jos paragauti, bet nesinorėjo valgyti "paprastai" - tiesiog vartoti kaip vieną iš sumusštinio sudedamųjų dalių. Tad paieškojau receptų su tofu, išsirinkau man labiausiai patinkantį, šiek tiek pakoregavau pagal save ir dabar pristatau jūsų teismui :)
Manau, šis patiekalas puikiai tiktų pietums arba vėlyviems savaitgalio pusryčiams.
4-5 porcijoms (priklausomai nuo to, ar labai alkani esate :) ) reikės:
250 g. makaronų (naudojau spagečius iš kukurūzų ir ryžių miltų);Manau, šis patiekalas puikiai tiktų pietums arba vėlyviems savaitgalio pusryčiams.
130 g. tofu - sojų varškės;
1 saujos svogūnų laiškų;
1 svogūno;
1 morkos;
1 šaukšto aliejaus (naudojau alyvuogių);
100 ml. sultinio (naudojau pačios virtą vištienos ir įvairių daržovių sultinį);
1 v.š. kario prieskonių;
druskos pagal skonį;
saujelės džiovinto baziliko.
Gaminimo eiga:
Sojų varškę supjaustyti storomis riekelėmis. Keptuvėje įkaitinti šaukštą aliejaus ir apkepinti tofu, kol ji įgaus auksinį atspalvį.
Svogūną ir svogūnų laiškus susmulkinti, morkas supjaustyti šiaudeliais.
Makaronus išvirti šiek tiek pasūdytame vandenyje. Išvirtus makaronus nusunkti, perlieti šaltu vandeniu.
Į švarią keptuvę supilti sultinį ir sudėjus kario prieskonius, svogūną, svogūnų laiškus ir morkas patroškinti, kol suminkštės.
Daržovėms suminkštėjus sudėti jas dubenį kartu su išvirtais makaronais, apkepta tofu ir bazilikais ir gerai išmaišyti. Patiekti iškart.
Beje, jei neturite sultinio, daržoves galima apkepti ir aliejuje, tačiau tuomet patiekalas bus kaloringesnis.
Mano pagaminto patiekalo 100 g - 178 kcal.
Mmm...turėtų būti skanu. Gal išduotum kur perki tofu ir ryžių-kukuruzų makaronus? Nesu tokių ragavusi, labai sudomino :).
AtsakytiPanaikintiTikai - ir skanu, ir sotu :)
PanaikintiTieK makaronus, tiek tofu prieš kelias dienas pirkau IKI parduotuvėje. Ten abiems šiems produktams didelės nuolaidos - makoronai 2 LT (įprastai kainuoja virš 4 LT), o tofu tik 3 LT, nors įprasta kaina 12,99 LT.