2013 m. vasario 22 d.

Eksperimentai virtuvėje: varškėčiai su bananų ir slyvų padažu

Taip, taip - keptas maistas tikrai nėra sveikiausias pasirinkimas, tačiau be galo pasiilgau varškėčių, kurie vaikystėje buvo taip laukiami ant pusryčių ar pietų stalo... :)
Šiek tiek pakoregavau įprastinį, daugumos naudojamą receptą - nenaudojau miltų, druskos, cukraus, kepimui naudojau nerafinuotą, šalto spaudimo kokosų aliejų.
Rezultatas - auksinio atspalvio, traškūs išorėje, tačiau minkšti viduryje varškėčiai, kurių receptu skubu pasidalinti.

Man gavosi 14 vidutinio dydžio varškėčių, kurių turėtų pakakti 3-4 porcijoms.
Reikės:
400 g. liesos varškės;
10 v.š. manų kruopų;
2 kiaušinių.

Padažui:
150 g. lieso, natūralaus skonio jogurto;
10 džiovintų, vandenyje išmirkytų slyvų;
1 vidutinio dydžio banano.

Gaminimo eiga:
Iš varškės, manų kruopų ir kiaušinių užminkome tešlą, šiek tiek palaukiame, kol manų kruopos išbrinks. Tuomet formuojame apvalius plokščius varškėčius, dedame į įkaitintą keptuvę su kokosų aliejumi ir vis apversdami kepame ant vidutinio stirprumo ugnies, kol gražiai, švelniai paruduos.
Prie šių varškėčių tinka labai įvairūs padažai - priklauso tik nuo jūsų skonio ir fantazijos. Kadangi aš esu saldžių patiekalų mėgėja, šį kartą gaminau būtent saldų padažą. 
Bananus ir išmirkytas, nusausintas slyvas gerai sutriname ir užpilame natūralaus skonio jogurtu.
Iškeptus varškėčius užpilame padažu ir skanaujame :)

100 g. keptų varškėčių - 160 kcal.
100 g. padažo - 95 kcal.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą