2013 m. vasario 19 d.

Eksperimentai virtuvėje: avižiniai sausainiai

Kaip jau minėjau, stengiuosi reguliuoti mitybą, keisti valgymo įpročius sveikesniais. Deja, esu nepataisoma smaližė, kuriai kasdien būtina suvalgyti liaudiškai tariant "kažką skanaus" :)

Tad pabandžiau atrasti alternatyvą įprastiems saldumynams - norėjosi skanaus, pakankamai sveiko, mažiau kaloringo ir, žinoma, saldaus deserto/užkandžio. Rezultatas - avižiniai sausainiukai, kurie turi gerokai mažiau kalorijų nei kiti įprasti saldėsiai (pieniškas šokoladas, pyragėliai, bandelės ir panašiai).

100 g šių sausainių - 221 kcal.
Beje, taip pat svarbu, kad jie pakankamai sveiki - nenaudojau nei cukraus, nei miltų.


Pirmam kartui kepiau tikrai nedaug, nes nežinojau, koks bus skonis (dabar drąsiai galiu teigti, kad sausainiukai labai labai skanūs!). Gavosi 12 vidutinio dydžio sausainių. Jei norėtumėt išsikepti daugiau sausainių, tiesiog visų ingridientų reiktų dėti proporcingai daugiau.

Sausainiukams kepti naudojau:

1,5 banano;
100 g. avižinių dribsnių;
50 g. razinų;
50 g. džiovintų spanguolių;
3 v.š. alyvuogių aliejaus (galima naudoti ir kitokį aliejų).
Taip pat dar būtų galima dėti šiek tiek druskos ir kelis lašus vanilės esencijos, bet aš puikiai apsiėjau ir be šių priedų :)

Beje, razinas ir spanguoles galima pakeisti bet kokias kitais mėgstamais džiovintais vaisiais, uogomis ar riešutais - kiekvienam pagal skonį. Labai mėgstu razinas, o spanguoles dar labiau, dėl to mano sausainiukai būtent su šiomis uogomis :)


Gaminimo eiga:

Bananus reikia gerai sutrinti, tada supilti visus likusius produktus ir gerai išmaišyti. Tešlą palaikyti apie 15 minučių, kad visi skoniai susimaišytų. Dėti po šaukštą tešlos ant skardos (arba galima ir į formeles) ir kepti apie 20 minučių 180 C orkaitėje, kol gražiai paruduos.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą