2013 m. vasario 25 d.

Eksperimentai virtuvėje: vištienos troškinys

Vištiena – sveikas ir maistingas produktas, vienas geriausių gyvulinių baltymų šaltinių. Vištienoje riebalų kur kas mažiau nei jautienoje, kiaulienoje ar avienoje, o baltymų – tiek pat arba net šiek tiek daugiau.
Šį kartą siūlau gardaus vištienos troškinio receptą. Išbandykite - tikrai patiks :)

4-5 porcijoms reikės:
500-600 g. vištienos filė;
500 ml vištienos sultinio (naudojau pačios virtą vištienos ir įvairių daržovių sultinį);
4 skiltelių česnako;
1 obuolio;
1/2 paprikos;
75 g. razinų;
1 svogūno;
25 g. sviesto;
druskos pagal skonį;
3 a.š. kario prieskonių.

Gaminimo eiga:
Įkaitintame svieste apkepti vištienos gabaliukus iš abiejų pusių, išimti juos iš keptuvės ir sudėti į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę sudėti susmulkintą svogūną ir česnaką ir šiek tiek apkepti, kol pradės gražiai ruduoti.
Užkaisti puodą, supiltį į jį vištienos sultinį, sudėti apkeptus vištienos gabaliukus, svogūną ir česnaką, pagal skonį įberti kario prieskonių ir druskos. Šiek tiek patroškinti.
Kiek vėliau į puodą su vištiena sudėti supjaustytą papriką, obuolį bei nuplautas razinas.
Troškinti, kol vištiena ir daržovės visiškai išsitroškins.
Patiekti su ryžių, grikių ar kitu mėgstamu garnyru. Žinoma, troškinys taip pat labai skanus ir be jokio garnyro :)

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą